Om Paleo.se

Denna webbplats är tills vidare lite av ett experiment för att dela tankar och information om hur vi kan nå god hälsa och prestera optimalt mot bakgrund av att våra gener var skapade för en annan miljö än den de flesta lever i idag.

Exempel på paleolitisk kost (stenålderskost)*

I första hand tänker man på kost (paleolitiskt kost, stenålderskost) men också annan livsstil såsom fysisk aktivitet och träning; sömn och stresshantering är intressanta områden att titta på; och en indelning på följande fem områden kan vara vettig:

  • Kost (vad och när man äter)
  • Fysisk aktivitet (träning, rörelse)
  • Sömn, vila och återhämtning
  • Stresshantering
  • Mål, motivation och gemenskap

Än så länge är denna webbplats under uppbyggnad.

Det sättet jag själv fick upp ögonen för paleo (paleolitisk kost, ursprungskost, stenålderskost) var i slutet av 2003 genom Loren Cordain och den svenska översättningen av hans första bok, The Paleo Diet. Cordain skapde en mycket bra och informationsrik webbplats, The Paleo Diet® och som fortfarande är aktiv och som varmt rekommenderas, speciellt om man vill ha forskningsbaserad information.

Friskrivningsklausul (Disclaimer): Paleo.se skall enbart ge allmän information om hälsa och för att vara ett diskussionsforum för detta. Målet är att ge korrekt, vetenskapligt underbyggd information, dock kan också mer spekulativ information delas med syftet att få en diskussion och föra kunskapen framåt. Paleo.se skall inte anses ge några medicinska råd anpassade till ens personliga behov eller få någon att ändra något som en läkare eller annan inom vården givet. Kontakta läkare eller vården för medicinska råd.

*) Jag upptäckte att det var någon som busat och lagt in en sak på bilden som inte är paleo, kan ni upptäcka vad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.